Onze trainers

Ontmoet de trainers van IchiGeki Academy

Rudolf Conquet


 

Kyokushin karate

IchiGeki Kickboksen

Bokszaktraining

Full Body Cross

Personal Training

  • Kyokushin karate 98% 98%
  • Ichigeki kickboksen 86% 86%
  • Full body cross 87% 87%
Mijn biografie

Ik ben rond 1981 op 11 jarige leeftijd begonnen met karate Bij Shihan Henry Gougon. Hij is degene die karate introduceerde op Curaçao. Vrienden in mijn straat deden ook aan karate dus op gegeven moment waren we een groep van 6 vrienden die vaak bij elkaar kwamen om te trainen. Ik begon met 2 keer in de week te trainen op maandag en zaterdag en een paar jaar later mocht ik ook in een andere hogere groep trainen op dinsdag en donderdag. Uiteindelijk trainde ik 4 dagen in de week en 3 dagen in de week zwemmen dus de hele week sportte ik.

Van mijn witte band tot en met mijn groene band (3 jaar lang) had ik nooit een training gemist tot ik een fietsongeluk kreeg. Hierdoor werd ik gedwongen om in bed te liggen. Alsnog trainde ik elke dag mijn technieken in mijn hoofd dus toen ik weer begon met trainen was ik niets vergeten. Op een dag tijdens de les legde mijn Shihan zijn hand op mijn schouder en zei: “ Deze jongen gaat ver komen!” Ik had toen nog geen idee wat hij bedoelde. Ik had nog nooit een wedstrijd gewonnen omdat ik heel erg nerveus was op de wedstrijden, hierdoor werd ik belemmerd in mijn prestatie. Ik heb altijd gezegd dat ik met mijn zwarte band deze emotie moest overwinnen. Uiteindelijk is het redelijk gelukt maar de spanning blijf je behouden als wedstrijdvechter.

Op mijn 16 jarige leeftijd haalde ik mijn Shodan (zwarte band). Ditzelfde jaar werd ik ook kampioen van Curaçao in de 18+ categorie in de full contact klasse. Vanaf dat moment mocht ik met de volwassen training meedoen en dat was alleen Full Contact. Daar begon ik de harde stijl van kyokushin te leren bij Sensei Hilcias Barrientos. Op mijn 16de moest ik invallen voor mijn leraar omdat hij niet kon komen en ik was de hoogste in rang dus zo werd ik in de diepte gegooid. Zo begon ik met mijn carrière in het les geven.

Na veel jaren les geven en later ook een eigen karate school te hebben gehad, voelde ik dat er iets miste. Dat was de ervaring in wedstrijden vechten. Hierop heb ik Shihan Eric Constancia leren kennen. Hij heeft een grote naam in kyokushin met diverse Nederlandse en Europese titels. Hij emigreerde terug naar Curaçao en het klikte gelijk tussen ons, hierna begon ik onder zijn leiding te trainen. Hierdoor ging er weer een hele wereld voor me open. Ik ben toen ook naar Japan afgereisd om daar een paar maanden te wonen en te trainen als uchi deshi (live in student). Daar trainde we 3x per dag en dat 6 dagen in de week. Ik weet nog dat shihan Constancia tegen mij zei: “Er kunnen twee dingen gebeuren of je komt terug en je wil nooit meer karate doen of je komt terug en je wil nooit meer stoppen.” Het laatste gebeurde want daar train je zo hard dat als je niet van deze sport houdt en de juiste fighting spirit hebt dan haak je zeker af. Daar heb ik wereld top vechters leren kennen zoals Nicholas Pettas , Gary O Neil, Narushima Rui en Fransico Filhio. Buiten de training zijn deze personen erg aardig maar tijdens de trainingen moet je je mannetje staan. Doordat ik met deze grootheden heb mogen trainen en hen heb leren kennen, ben ik gevormd tot de vechter die ik vandaag ben.

Hierna ben ik naar Nederland gemigreerd om meer wedstrijden te doen. Na 3 maanden deed ik mee aan mijn eerste internationale wedstrijd in België waar ik 1e werd. Toen w erd ik door de bondscoach Shihan Vleesenbeek gekozen, vanaf dat moment behoorde ik tot de nationale selectie en mocht ik Nederland in veel wedstrijden vertegenwoordigen. De Nederlandse kampioenschappen waren open dus buitenlanders deden ook mee meestal tussen de 7 a 8 landen deden mee, hierdoor werden de wedstrijden nog zwaarder. Ondanks de harde concurrentie wist ik vaak goede resultaat te boeken en in de top 3 te eindigen.

Ik ben nog zeer actief als topsporter en ben vaak in het buitenland voor wedstrijden en trainingen. Zo kan ik mijn kunde meten met de beste van de wereld en mijn kennis up-to-date houden. Nu is het tijd geworden om mijn kennis, ervaring en enthousiasme over te brengen op mijn leerlingen! Of je nu karate , kickboks , bootcamps of andere trainingvormen kiest, je kunt erop rekenen dat je het beste van het beste krijgt.

Vanaf 1986 lessen gegeven voor mijn leraar op curacao. Hierna een eigen karateschool op curacao gehad en later in Nederland assistant trainer geweest. Daarnaast op uitnodiging als gastleraar in verschillende landen lessen gegeven. Op Curacao gewerkt als gymleraar bij een basisschool waar dicipline- en verdedigingsport werd gegeven aan alle groepen.

Ook heb ik hier in Nederland als vakdocent gewerkt bij verschillende scholen door workshops te geven in karate , kickboks, boksen en zelfverdediging.

Kyokushinkai karate resultaten

2016  2nd Place European Weight Category Championship Varna Bulgaria
2016  1st Place Karate World Championship Senior Tokyo, Japan
2015  2nd Place World Championship Masters Tokyo Japan
2015  3rd Place European Weight Category Chanpionship Poland
2015  3rd Place Team Karate World Championchip Sao Paulo Brazil
2014  3rd Place European Open Weight Championship Sosnovies, Poland
2014  2nd Place European Weight Category Championship Senior,            Varna, Bulgaria
2014  1st Place Karate World Championship Senior Tokyo, Japan
2013  3rd Place Karate World Championship Senior Tokyo, Japan
2012  1st Place Karate World Championship Senior Tokyo, Japan
2011   1st Place Karate World Championship Senior Tokyo, Japan
2009  1st Place Dutch Championship
2008  1st Place Dutch Championship
2007  1st Place Dutch Championship
2005  3rd Place European Championship Varna, Bulgaria
2005  1st Place Dutch Championship + fastest KO
2002  7th Place Second European Open Woclaw, Poland
2002  3rd Place European Championships Varna, Bulgaria
2001  2nd Place Dutch Championship
2000 1st Place Dutch Championship
1999  1st Place Flanders Cup
1998  1st Place Flanders Cup + Fastest KO award
1986  1st Place Curacao Championship
1985  2nd Place Curacao Championship

Sport ervaring

1981 – tot op heden. Het beoefenen van Kyokushin (full contact) karate
2005 – 2007 Meegedaan aan jaarlijkse trainingskampen te Krakow in Polen
2007 – 3 Maanden stage gelopen in Brazilië. (Kyokushin en Kickboks)
2004 – 2008 Het beoefenen van kickboksen en boksen
1997 – 2007 Meegedaan aan jaarlijkse trainingskampen te Papendal in Arnhem
1996 – Half jaar stage gelopen te Tokio in Japan. (Kyokushin)

Fitness ervaring

1989 – tot op heden aan fitness, bodybuilding, bootcamps, Full Body Cross training gedaan
2014 – Workshop gevolgd bij Bev Francis te New York in Power House Gym the East Coast Mecca of Body Building
1994 – 1998 Gewerkt als fitness instructeur te Curacao door het begeleiden van mensen met fitnesstrainingen en groepslessen geven (intern opgeleid).